Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efteråtet

 

i efteråt
går dagarna sin jämna lunk
som grålle framför plogen
plöjer januaris fåror
vänder blanka tiltor utav tjälad jord

redan är det
som om inget hade funnits
jag lägger ved i spisen dricker kaffe
ser på utetermometern
vegeterar inom stuguväggen

gråsparvarna burrar upp sig
fryser
knappt ett pip ur snöbärshäcken
himlen tiger också
dessa dagar att bli van vid
efteråtet
efterlåtet liv
 


 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 336 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-01-17 13:43



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Att hitta tillbaka till efterlåtet liv, det har sin tid...så fina bilder du bjuder på, de andas lugn och kvalitet. Ögon som betraktar, en kropp som ser till att värmen inte dör och någonstans finns det, som kan landa i "efteråtet"som är ett underbart ord....och visst du lever i efteråtet, men du är i nuet också:)
2009-01-17

  Rosmarin
bra ord, "efteråtet"!
2009-01-17

  Larz Gustafsson VIP
Det är som ett utnötningskrig: januari mot oss.
2009-01-17

  Ronny Berk
nybildade ord fascinerar mej, så i hög grad med "efteråtet" ,
väl berättat om lunkande dagar och lunkande himlar...ja...
2009-01-17

  Carola Zettergren
Helt underbart!!! Lågmält, vardagsnära, jordnära snyggt fångad känsla i denna!!!
2009-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger