Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fiffel på hög nivå... som inte åtgärdas...


Styggare brobyggare


Det finns saker man inte kan komma ifrån
Saker som stör en långt efteråt
Framförallt om ingen reagerar….
Eller i varje fall, ingen i maktpositioner

En f d vägverksdirektör
Som sitter i skanskas styrelse
Sitter också med i den grupp
Som skulle syssla med förhandlingar
Om inköp av den s k Högakustenbron

När det diskuterades med den dåvarande
Generaldirektören på vägverket
Så var svaret
”Vi tror han kan skilja på sina 2 uppdrag”
M a o ord, antingen är direktören en idiot
Eller också, så är han schizofren
MÖJLIGEN, kan hela ledningen i vägverket
Vara idioter…
”Men så kan väl inte vara fallet”

Här sitter alltså beställare och entreprenör
På båda stolarna
Och de andra stollarna, verkar inte fatta nåt
Men hur dum får man vara… på vägverket
Får man betala en för ett jobb
Som också betalas av en annan för ”samma jobb”
Fast i andra ändan

Sånt kallar vi andra för jäv
Eller trolöshet mot huvudman
Men vägverket
Begriper inte ens att detta är långt från normal
Affärsetik… t o m långt under vad
Moral i affärsuppgörelser är
Såvida inte, beställare och entreprenör har samma
Ägare…

Så gick då affären till skanska
C:a 1 miljard kostade den
Men vänta, med alla ”extra uppgifter”
Och ”beställningar” så hamnade summan på
C:a 1.6 miljarder… kan det vara nåt
Som har med, denna direktör att göra?
Vad fick han då, för det, månntro…

Men det vill man helst på vägverket och skanska
Att det ska falla i glömska
Som överbeväxta fyllnadsmassor
Vill man att de ska försvinna
För att ingen ska se…
Hur avancerat fiffel går till




Fri vers av LassO
Läst 181 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-18 17:33



Bookmark and Share


  RogerIvan
Har man bara tillräckligt bra betalt så klarar man av det mesta och kommer undan med det ;).
2009-01-18
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO