Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dimslöjor

 

Molnens dimslöjor
skyler månens nakna ljus
sår silverstrålar

 




Bunden vers (Haiku) av Anna H
Läst 495 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-19 19:54



Bookmark and Share


  arie
av misstag hamnade lite redigeringstext längst ned i kommentaren
såg ej och fäst ingen betydelse i detta
2009-01-23

  arie
tycker om månens nakna sken

det är som månens sken
såsom dikten vill framställa
verkligen är naket

som läsare känner jag det så

jag vet att månstrålar
kan vara silvriga
det vet jag

men i dikten skullle jag vilja få en indikation en illustration
att
månens silvriga sken verkligen är / blir silvrigt
att detta på något sätt skulle kunna skildras som ett tillägg
till dikten för att jag som läsare utan jag måste försöka själv skapa den

förslagsvis kan man lägga till en
färgegenskap som exvis "blåsvart" till molnens dimslöjor

och detta kan i sin tur förstärka effekten av att de månstrålar mer blir silvriga som silas igen en sådan molnslöja av svartblåhet

dvs det skulle kunna låta så här

"molnens blåsvarta dimslöjor...." eller något likande


och i detta kan ju också färgtillägget värdeladda dikten symboliskt i en riktning mer just genom att blåsvarta får en betydelse som kontrasterar just mot att månens sken i filtreras till silver

som sedan
sår silverstrålar

och allt sammantaget bildar en process
där något passerar något dunklet
för att sedan i slutändan "Så"
något annat här nere i marken, i oss

"så silverstrålar"

är en vacker lite magisk bild

tack










och kanske att att jag skulle ha förstärkt på n
2009-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Anna H
Anna H