Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
* Förklaring för dem som inte är så insatta i det här med milkolning: "puke" är en liten mila man reser av veden som inte kolat färdigt, för att tillvarata allt.


Apropå kärlek och sådant


kärlek var det
visst var det kärlek om än envägs
som fick mig att lysa
den där hösten
och gjorde mig vacker som en rönnbärsdryad

men kärleken var en sommarkatt
den sparkades ut ur värmen
och frös ihjäl på sommarstugutrappen
förnekad inte vatten värd
aktad som en orenlighet jag hemligen bar på

av den där höstens tända kolmila
blev bara en liten puke*
som silade sur rök och dog i slagregnen
och kärlek som inte blir mottagen
dör på samma sätt




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 267 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-19 02:12



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Din text slår till, just så är det. Applåd.

Eva
2009-01-19

  Carola Zettergren
STRÅLANDE!!!
2009-01-19

    Madeleine Ågren (Maduska)
Sorg, starka känslor, känner dem.
2009-01-19

    ej medlem längre
åh.. så sorgsen...

så fin.

liknelserna är starka. verkligen!
2009-01-19

  Bjarne Nordbö
Så krass på något vis, gillar detta massvis.
2009-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger