Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min absoluta barnfavorit, tycker fortfarande titellåten borde få Nobelpris i barnkultur TV. Jag är alltså DJ Mixtape ansvarig för den här, har inte skrivit mer än översättningen i sista versen och editerat resten; källor efter texten




John Blund sjunger Enter Sandman (Once in a lifetime bizarre experience)

 


~*~


Titta, kom och titta

kom sätt er här omkring

Det dröjer säkert ännu en stund

innan sömnen kommer med John Blund

han vill visa oss någonting




John Blund: "Metallica!"



sleep with one eye open

gripping your pillow tight



exit light

enter night

take my hand off to never never land


~*~


Sedan, genast sedan

när sagan tagit slut

Då lovar vi att sova så sött

efter dagen är man ganska trött

men först tar John Blund med oss ut



John Blund: "På Metallica-konsert!"


sleep with one eye open

gripping your pillow tight


exit light

enter night

take my hand

off to never never land


~*~


Läggdags, det är läggdags

för klockan slagit sju

Vi träffas säkert åter en dag

då vi roar oss igen ett slag

Sov så gott godnatt med er nu



John Blund: *blinkar*


now I lay me down to sleep

pray the lord my soul to keep

if I die before I wake

pray the lord my soul to take



hush little baby, don't say a word

and never mind that noise you heard

it's just the beast under your bed,

in your closet, in your head



exit light

enter night

grain of sand



exit light

enter night

take my hand

we're off to never never land


~*~


"John Blund är här och du behöver inte längre sova med ena ögat öppet

och greppa din kudde hårt"



"ljuset blåses ut

natten inträder

sömnens sand



ljuset blåses ut

natten inträder

ta min hand

vi åker helikopter till never neverland"

LPWJ kollage version 23/11/08

Källor: John Blund (DDR) 1959
Metallica 'Enter Sandman' (USA) 1991
och i viss mån The Sandman fantasy comics 1989


Fotnot: Metallicas 'Black Album' från '91 och 'Enter Sandman' var ett himla sömnpiller med 'Sad But True' som närapå enda bra låt,
som skulle beskrivit skivan bäst som titellåt;
föredrar då barndomens John Blund.



~*~


LPWJ kollage version 23/11/08
http://lordparzifal.blogspot.com/2008/11/john-blund-sjunger-enter-sandman-once.html




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 1104 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-19 12:59



Bookmark and Share


    Calin
Skicka den där John till mig...jag behöver lite Metallica när jag ska försöka sluta mina ögon.
2009-01-19
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP