Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havets hud

Havets hud har alla åldrar
den kan vattras och blossa som blyg rodnad
under vindarnas smekningar

den kan vara gropig och grå
och gammal och trött och sliten
och tröstlöst ensam och enformig

och den kan möta en morgon
med rosigt skimmer
och dyning som lugn andhämtning

Som hos människan




Fri vers av stenhur VIP
Läst 787 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-19 19:06



Bookmark and Share


    CHS
Mycket vacker liknelse om hur havets yta, liksom människans, kan speglas på olika sätt men även dölja olika djup.
2009-01-19
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP