Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blommorna i Ingenmansland


"De skjuter vargar, ohoj, de skjuter vargar!
Nu ropar jägarna, nu ylar hundarna,
de skjuter honorna, de skjuter ungarna
och snön är röd som deras flaggor av vårt blod."

( Vladimir Vysotskij: Vargjakten.)


jag tror fortfarande på visan
Vladimir 
du lovade
- det växer blommor
mellan skyttegravarna

"i det land man kallar Ingen mans
växer det blommor överallt"


jag vet att visorna är sanna
alla sorters sånger
Vladimir
och att sanningen går naken
sedan lögnen stulit hennes vita klänning

jag tror dig Vladimir
men ville ändå se med egna ögon 
om  blommorna var sanna
i landet Ingen mans idag

och om de än
berusar med sin doft




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 261 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-01-19 22:02



Bookmark and Share


    Tea Alex
jag tror fortfarande på visan
Vladimir
du lovade
- det växer blommor
mellan skyttegravarna


Jättebra!!!
2009-01-21

  Berit Robin Lagerholm VIP
En hyllning till hopp. Tycker om den här så positiv.
2009-01-20

  wayward - taiga
minns vakttornen och vakterna längs den yttersta randen mot det röda sovjet, när vi semestrade i mina föräldrars fäderneland, minns oxå en arbetskamrat som berättade hur hon i sin barndom i nordöstra finland fruktade den röda soluppgången ur den ryska jorden i ost. Hon trodde det var ryssen som visade sin brinnande styrka över himlavalvet varje klar vintermorgon. vet du jag minns oxå de ovanligt stora och 'vita' blåklockorna som växte där. de passar utmärkt till din dikt m. utmärkt.
2009-01-20

  Eva Langrath VIP
Visst växer där blommor hoppet finns överallt låt oss finna det och berusas av det, din text väcker hopp.

Eva
2009-01-19

    Madeleine Ågren (Maduska)
Härlig text, vacker dikt, välfunna ord.
Det växer blommor mellan skyttegravarna, alltid.
2009-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger