Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
färgskiftning


övergång

när den grå gråheten
blir svart gråhet
och jag bryter sömnigheten
mot en stunds halkande
över gårdsplanen
för att släcka för hönsen

det rycks i kopplen
och fötterna
får dåligt fotfäste
när turbo och tornado
följer sin istinkt
att följa harspåret

vinden trycker på
innifrån idalabergen
och temperaturen
har börjat att falla

fiskelådor av frigolit
har brutit
sin stapel
och börjat dansa
över tunet

går ner till pannan
lägger in nattaveden
en kväll
i januari




Fri vers av tom boreland
Läst 212 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-19 23:22

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Blåbäret
väl sandad text som man inte halkar i...
2009-01-20

  KeL
Bildrikt som alltid. Du borde försöka få lite hyfs på de däringa byrackorna =)
2009-01-20

  Daniel_78 VIP
Jag uppskattar verkligen dina texter Viking.
De ger mig något väldigt fint. Näst intill alltid.
2009-01-19
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland