Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi hade vår i luften i dag  (var hade ni er?)


Januarivåren gör oss till lyckliga dårar!

 

januarivåren 
gör oss till lyckliga dårar
blåser solkatter i din nacke
strösslar skratt i dina ögon
sveper slöjor av ljus över björkdungen
och affischerar över hela himlen
om sin snara ankomst
till en lerig byväg
nära dig




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 240 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-01-20 16:16



Bookmark and Share


  kia k-n
Smittande förvårsglädje!
Här är det bara grått..grått grått ute. Men nu lyser i alla fall lite närkessol in i sinnet tack vare dina ord!
2009-01-20

  Elaine.S VIP
Snyggt författat, läser och gillar...

Vi hade också vår i luften , härligt!!
2009-01-20

  Berit Robin Lagerholm VIP
Även en lerig byväg blir vacker i sitt sprittande.
Fin känslodelgivande text
2009-01-20

  Mr Lindemann VIP
januarivåren
gör oss till lyckliga dårar
blåser solkatter i din nacke
strösslar skratt i dina ögon
sveper slöjor av ljus över björkdungen
och affischerar över hela himlen
om sin snara ankomst
till en lerig byväg
nära dig



I mitt innersta råder
bottenlös månadstorka
Hundåren som ligger bakom
mig skaver i nacken
Jungfruresan till ett annat universum
ligger framför mig och jag vet att det
finns ett annat rike därbortom
men än så länge söker jag asyl i mitt innersta
2009-01-20

  wayward - taiga
toksnöat, *** flingor i en tät gardin, hela dagen, skottat, och svettats, temperaturen hänger oberäknelig som ett lilla my-temperament på noll, -än på, -än av, på konsum skrapade det av tantbroddar under skorna mot klinkersgolvet, rea på nötfärs och överblivna julservetter, och primulorna sken i sin hylla av gult och grällt skärt. om solen skulle orka slå igenom kommer allt att löddra i ett luxtvålslystet tombolaskimmer av ljusår i retur, tja, fast nu är det ju kolmörkt igen och mysigt mjukbäddat. vet du, plogbilen skrapar upp en våt saftblandning av mjuk modd och sträng kätting. vårvintern är en jamsande, skön paradox!
2009-01-20

  Eva Langrath VIP
Härlig vårlig januaridag du skaldar om, min har varit snöstormig.

Eva
2009-01-20

  Ronny Berk
en lycklig vårlängtans hyllning , den slags dårskap är väl värd att uppleva naturnära...ja...
2009-01-20

  Larz Gustafsson VIP
Underbart beskrivet!
Det är då som det stor vemodet rullar UT!
2009-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger