Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Peter från Wendy, när hon blivit vuxen.

 

vänskap är en sällsam ö 
som kallas Neverland
du tog min hand
och flög mig dit

i havet simmar hajar

blindskär och underströmmar
gör farvattnen osäkra

och i djupet lurar 
sjörövarnas ubåtar
med lömska periskop 

tsunamivågor
reser oigenomträngliga
glasväggar 
men Neverland
är aldrig där just då

vänskap är en sällsam ö
som inga sjökort kan förklara 
ta min hand
och flyg mig dit igen

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 187 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-20 19:42



Bookmark and Share


    Tea Alex
vänskap är en sällsam ö
som kallas Neverland

Jättefin början! Jag fastnade direkt! Jag tycker om ditt sätt att skriva!
2009-01-21

  Eva Langrath VIP
Genom texten flyter jag fram i vänskapens alla skyrmslen och snår.

Eva
2009-01-20

  Berit Robin Lagerholm VIP
En fin dikt om vänskapens kulliga vandring
2009-01-20

    ej medlem längre
Enkelt men uttrycksfullt. Man känner en längtan ...
2009-01-20

  Ronny Berk
väl valda metaforer för texten till mänsklig anknytning; blindskär och underströmmar som farofärder , öar av vänskap ; rubriken, ja !
2009-01-20

  Larz Gustafsson VIP
Fullt genomförbart.
It takes two to tango.
2009-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger