Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ryktet säger


samma år

att samma år
som psykreformen
genomfördes
byggde man nytt
kommunalhus
i falkenberg

rykten kan vara elaka
lika elaka som verkligheten
ett tydligt exempel
Mats odell

man får inte cykla
i rulltrapporna
i tunnelbanan
det står inga skyltar

det står heller inga skyltar
som visar var solen går upp

men vi som sett
vet att det är näsbjären

der är lurigt med rykten
precis som att rykta
en häst




Fri vers av tom boreland
Läst 280 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-20 21:56

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland