Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Godmorgon ljus!

 

godmorgon ljus!
i natt låg jag och tänkte
på platsen innantill

den djupaste
osedd och endast anad
men varifrån
en inre kraft pulserar

och styr fördolt
bortom logikens lagar
de rationella val
jag tror mig motivera

en marionett är jag
kraft bortom min kontroll
fattar besluten
och spökskriver talen

godmorgon ljus!
fall in i hjärtats kamrar
och skingra tankarna
strö guld i nattens skugga
upplys mig!
 

 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 360 gånger och applåderad av 6 personer
Utvald text
Publicerad 2009-01-21 09:39



Bookmark and Share


  Louise. J
Snygg.
2009-02-26

  Annika Gustafsson
En stråle av morgonljus, det sipprar in i mitt hjärta med. Se lite klarare.
2009-01-21

  Johan Bergstjärna VIP
Fint, gillar mycket sista strofen : )
2009-01-21

    Tea Alex
Jag tycker jättemkt om titeln!!! Jättefin! Jag blir alldeles glad och applåderar och bokmärker! :)
2009-01-21

  Berit Robin Lagerholm VIP
Godmorgon du ljus som sprider ljus över min morgon.
Man kan inte annat än se med tillförsikt på det stundade när man läst denna vackra dikt.
2009-01-21

  Hildegun Relefors
Detta var vackert, tänkvärt. Jag är helt tagen!
2009-01-21

  Elaine.S VIP
Underbar och upplyftande titel som får mig att lyfta blicken lite och öppna upp mina tankar. Man vet ju vad man vill och hur man bör tänka och vara...sedan har man ju en egen vilja, men det finns något annat som gör som det vill ibland....älskar sista delen...

"godmorgon ljus!
fall in i hjärtats kamrar
och skingra tankarna
strö guld i nattens skugga
upplys mig!"
2009-01-21

  Larz Gustafsson VIP
"strö guld i nattens skugga"

En vacker rad som glimmar till på ett speciellt sätt.
2009-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger