Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild Florian Barth
"solnedgång vid Stora Hemsjön"



Tråd för tråd lösgör sig..

 

ännu en dag av ljus
närmare

svanrasten på maderna
de nyfödda lammens späda rop
som vildgässen besvarar ur snöplogsformation
kalla gummistövlar i strandvattnet
och isgäddans slag i mjärden

solnedgången 
tömmer en masugnssmälta
bakom skogranden

tråd för tråd lösgör sig
ur kokongen
svävar i förlig vind
nysta upp mig
jag har

intensiv klåda i skulderbladen

jag vill flyga
i senvinterns blånande kvällar
mina skosulor nuddar knappt marken
kom närmare




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 275 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-21 17:54



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
En otroligt suggestiv text. Full av färgfyllda spektra i ett rum fyllt av gungande känslor och mustik.
Otroligt vacker poesi.
2009-01-22

  Eva Langrath VIP
Helt underbar jag sugs in i texten och fötrollas iväg, lyfter och flyger.

Eva
2009-01-21

  Elaine.S VIP
De här orden lyfter så det känns...gillar dina ordval som t.e.x "svanrasten på maderna"(vad betyder maderna?) "och isgäddans slag i mjärden"

"solnedgången
tömmer en masugnssmälta
bakom skogranden"

passande ord till din bild som är som ett konstverk

Jo, man lyfter liksom...Snyggt!!
2009-01-21

  Larz Gustafsson VIP
Magnifikt!
Jag tvekar inte att använda detta superlativ.

Dag för dag, bit för bit...
2009-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger