Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
LAMINERAD


Uppskjuten

uppskjutet
(i armen i näsan absolut lagligt)
på grund av sinnesrubbad instinkt
hon vet instinktivt hur man blir av med motgångar
(eliminera laminerad laboration)
och
skapar nya
hon vet hur man bäst tar skada utan att förlora
chansen att skada
(det är inte meningen men jag är sån)
uppskjutet för sakens skull för att saken
är den att
du har inga rättigheter
(rätt i vad du säger men fel i vad du är)
när hon knäpper med fingrarna
(arbetslösa arbetarfingrar)
du har inget annat val än att TA EMOT du kan inte GE
du har inget att GE
du är en spegelbild av en reflektion i en glasskärva
i hennes öga och det är inte helt bekvämt faktiskt
att ha en glasbit i ögat.
(blind blid bister blivit så svår)
jag är en rispa i en glasskärva i hennes öga och mot
hennes ögonvita sprider jag ett finkornig glaspulver
utan att tänka efter före
(före för föredöme för allmänheten)
utan rättigheter
(jag är rätt otillåten)
jag med huvudet i sanden, du med handen på min axel
bortskjuten på grund av bottenlös rädsla
husgrundens uppblötta kartong viker sig och
(sippra genom slippa ut)
hon tappar greppet mer och mer
försöker dra ut skärvan men hennes händer är alltid hala
(nedfrusna likstela)
försöker trycka in den hela vägen men det blev nog försent någon-
stans på vägen
(någonstans där bortanför)
uppskjutet till glömskan, förpassat till
någon gång helst
(inte)







Övriga genrer av Människa
Läst 394 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-22 17:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Människa
Människa