Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glitter

det glittrar alldeles för starkt
för en dagdrömmare
blir bländad, distraherad, uppslukad
(uppäten)

ser silver och små små
partiklar av ljus som
pulvriserat glas mellan fingrarna
som sätter sig

känner hur det sticker svagt
i handflatan,
där det är som mjukast
händerna glittrar inte
men de sväljer allt de får

i hudveck sitter partiklar
fastkilade utom räckhåll
blir en detalj i samma gamla
mänsklighet
när den rullar på
ett födelsemärke från gårdagen

pillar förstrött tills huden
öppnar sig
men sluter sig envist om
varje glitterkorn

blir ett med det lilla stickandet,
slutar känna efter
ser inte ljuset falla genom
dammig luft och
studsa på blanka ytor
glömmer att bländas eller
andas

ser små små gnistrande korn
dansa i ögonvrån

omsluts av mörker
glömmer att öppna ögonen,
går kisande stapplande framåt

...

slukas




Fri vers av Människa
Läst 374 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-01-03 01:19



Bookmark and Share


  Tea Frid
När jag finner poesi som allra bäst, så här, när det sägs med bilder och inte plattityder.
De där strecken i rad mot slutet vet jag inte hur de fungerar i en text, ursäkta som frågar.
2019-03-21

  lodjuret/seglare VIP
Bra och bättre.
2016-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Människa
Människa