Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

12 december


"jag kan inte skriva min insida"
jag kan inte skriva mig ut
inte vrida ur all smak,
vända om och
börja om på annan plats

jag kan inte ta mig till
en annan plats
(jag är platsen)
om jag springer blir det värre
om jag stannar...
om jag inte säger något alls
får jag ingenting sagt
och stannar här för evigt
- tyst

att vara tyst är fan ett
helvete
ett alldeles särskilt, duktigt
helvete
med sur eftersmak

jag kan inte få smaken
ur min mun
hur mycket jag än spottar
och spottar på marken
som snubbar gör när de
försöker se tuffa ut
men bara är äckliga

jag kan inte spotta bort
min egna smak

min egna hud, mina celler,
mitt svett
min insida av min mun
med mina bitmärken från
natt efter natt av
tandagnissel
och käkar som låser sig kring
smaken
håller den inne

jag kan inte öppna min mun
kan inte prata i sömnen
inte hålla käft när jag är vaken
är inte så helvetes duktig och
är inte så desperat att
se tuff ut

bara rädd att aldrig komma loss
bara svettig och äcklig
med bitmärken i munnen
spott i munnen som
inte vill ut

en sur eftersmak i min hud

natt efter natt

jag kan inte vrida mig ur
inte vända mig om
inte hålla käften
bara skriva om allt och

inte skriva min insida

jag kan inte skriva mig ut.





Fri vers av Människa
Läst 305 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-12-12 00:54



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
galant skrivet, om min födelsedag:)
2019-03-21

  Robin V
Otroligt bra!
2015-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Människa
Människa