Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min verkliga betydelse

 

färdas tillräckligt långt ut i rymden
och du ska upptäcka
när du ser tillbaka
vad din jordevandring betytt

jag är ett sandkorn innanför linsen
som tror att jag är ett berg
jag är gropen
efter en handfull vatten

mina mått är inte varats mått
de är bara mått på min begränsning
på något sätt
skänker insikten mig lugn




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 288 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-22 23:07



Bookmark and Share


  kia k-n
"mina mått är inte varats mått"
Nej, det är otroligt skönt när allting får sina rätta proportioner
och man får lite perspektiv på tillvaron.
För att vi är små betyder inte att vi är betydelselösa - bara att världen är större än vad vi kan greppa var och en.
Varje sandkorn behövs för att skapa en strand.
2009-01-23

    Tea Alex
jag är gropen
efter en handfull vatten

Jättevackert!
2009-01-23

  Elaine.S VIP
Läser och begrundar dina ord, och jo, det skänker även mig ett lugn att få läsa dem.....
2009-01-23

  Larz Gustafsson VIP
Här ryms väldigt mycket visdom.
Även jag finner tröst i min mänskliga begränsning.
2009-01-22

  Eva Langrath VIP
Allt får finnas och inlemmas en vacker dikt som inger lugn.

Eva
2009-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger