Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grått såvitt jag har förstått

Vilket skitväder
Lika så bra att man stannar inne för vad ska man göra ute nu när hela himmelen är så grå och när det hela tiden
regnar och blåser ute
Så nu gör jag det som jag brukar göra när det är dåligt väder
Jag bläddrar lite på mina Tv kanaler samtidigt som jag skriver ner någonting
på min dator
Och här kommer dagens första alster

Grått såvitt jag har förstått
Ingen sol i sikte så långt ögat kan nå för när jag tittar upp emot himmelen kan jag se att den är totalt grå
Så när jag tittar ut genom mitt fönster kommer jag genast att tänka på
när jag en gång i tiden
satt inlåst i fängelset
Så om fångarna i fängelset tittar ut ifrån sina celler just nu kan de inte se någonting annat
än att muren deras är lika så
Så dom lär väl gå där går och trampa i väntan på
att tiden deras ska gå
För dom vet att när det är deras tur för var och en av dem att bli fria är det dags för den personen att packa alla sina saker
och säga till den gråa inneslutna världen
Hej då
Om man nu inte sitter inne på livstid då förståss
I vilket fall som helst lär de som blir fria tänka
Äntligen så kan jag få tillbaka lite färg igen
i min tillvaro
Måtte jag nu sköta mig så att jag aldrig mer behöver hamna här igen
eller någonsin mera behöva besöka det här dystra stället
som kallas för kriminalvården
För det här är inget ställe som man frivilligt vill vara på ....

Nu är det verkligen grått ute
Vilken tur då att jag kan sitta här hemma i min trygga vrå
och titta på min färg Tv
och skriva ner mina små tänkbara alster …

The End

Ken Cassel
24/1-09.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 242 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-01-24 14:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel