Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en fuktig ruff


och tornado bara sov

dom sprang omkring i köket
som nervösa kapplöpningshästar
när termosen kom fram
visste dom vad som var på gång

även den gammle var snabb
att hoppa in i bilen
två hundhuvuden höll kollen
hela vägen ner till hamnen

nån konstighund hop bunden
med en tant med rutiga byxor
lommade chockad iväg
efter morronens utskällning

medans maskinen varmkördes
gick vi promenaden
utefter stranden
mot staders vik

dom kom kvickt ombord
och tornado rusade ner i ruffen
medans turbo tog det lugnt
och tog turen runt akterdäck

han tittade först på mig
sedan på tornado
ruskade på huvet
och tittade in i soluppgången




Fri vers av tom boreland
Läst 248 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-01-25 22:10

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland