Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mer ord




När solen går ner

 

 

på kvällen
när solen går ner
och du inte är här
som du aldrig är
när alla lampor är släckta
så ligger jag vaken
i mörkret
med dig i tankarna

genom gliporna
i min persienn
ser jag en stjärna
på natthimlen
stråla
precis som dina
änglaögon

allting är så tyst
här finns inga fåglar som kvittrar
eller bilar som kör
och vinden i träden
susar
viskar ditt namn
och jag drömmer mig bort
till en plats lika underbar som din famn

jag sätter mig ner
vid mitt kärleksstaffli
målar ett porträtt
av dig
men de är så svårt
när de inte finns några färger på min palett
eller ord i mitt vokabulär
att beskriva
definationen av underbar

och regnet faller
smattrar
mot mitt tak
jag kryper ner under täcket
försöker hitta värmen
trots att du är så långt bort

ändock så nära
i mina tankar

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 917 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-01-26 00:16



Bookmark and Share


  Tigerlilja|
den här är mycket bra, och skulle faktiskt kunna bli ännu bättre. känns inte färdig. ibland hjälper det att se på sin text mycket kritiskt en tid efter man skrivit den, så att det blir objektvit. men mycket bra flyt!
2009-05-20

  Ranja Bjurman
Härlig dikt!
Av någon anledning känns de sista två meningarna överflödiga för mig.
2009-03-17

  Liljetösen
underbart vacker...♥
2009-03-17

  Kristina Olsson
Jag blir tårögd av din vackra text.
underbart!
2009-03-08

  ensmåstad
jag älskar ditt sätt att berätta, det blir så nära. Man känner din saknad i varje ord! vackert!
2009-02-24

  ingen
vacker men otroligt sorlig.
2009-01-26

  mare VIP
Mycket vackert !!
2009-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP