Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kanske kan otänkt fungera alldeles utmärkt ; men tempusbytet är medvetet...


har jag tänkt på en sak



nakna fötters osynliga spår
på tjälens frusna mark
inför oförstående tår

men ser du; människa
medmänniska

fotspår i nysnö
försvinner med våren

men vandringsspår med vänner
förmeras med åren




Fri vers av Ronny Berk
Läst 877 gånger och applåderad av 50 personer
Publicerad 2009-01-29 09:18



Bookmark and Share


  louisegirl
Så tänkvärd..
Väldigt bra förmedlat!
2014-11-07

  Lollitta VIP
nakna fötters osynliga spår



_____________+++++
2013-11-25

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Mycket fint..
2011-04-15

  -Ulla Tilemo- VIP
Men visst är det så.....!
Viktiga ord att suga på.....en god karamell som borde finnas i stora påsar, överallt där det finns människor - applåd!
2009-02-05

    © Birgitta Wäppling VIP
Insiktsfullt och tänktvärt skrivet.

("förmeras"=formeras eller kanske "blir förmer"?)
2009-02-03

  kärleks ängel
vilka ord och innehåll!
2009-02-03

  Connie
I skåne har snön börjat smälta in i omgivningen ;)
2009-02-02

  Michaela Dutius
En iakttagelse i poetidsk form som låter ana djup livsvisdom
2009-02-01

    Bodil Sandberg
En helt fantastiskt fin dikt om vänskapens gyllene spår..som inte försvinner aldrig förrinner..applåder så vackra tankar!!
2009-02-01

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Jaaaaa den tycker jag om
2009-01-29

  Måna N. Berger
Grattis till placeringen!
2009-01-29

  * Ammi *
Rungande applåder min vän
2009-01-29

  anita VIP
Så bra skriven.
2009-01-29

  Rosen VIP
såå bra tänkt!
2009-01-29

  Vildvittra
Håller med Kim. Förmeras är ett BRA ord. Det kanske jag t om knycker någon gång :-)
2009-01-29

  Kim VIP
Förmeras borde vara med i ordboken!
2009-01-29

    Nattviol
även nakna fötter
på tjälfrusen mark
sätter spår, vet du
en kort stund av värme
när den karga ytan smälter
(om än så lite)
är själabestående
i begreppet väns betydelse!
2009-01-29

  Carola Zettergren
Mm.. tjusigt, riktiga avtryck blir kvar!!!!
2009-01-29

  anits VIP
Åh så fint, mycket tänkvärt
2009-01-29

  Lyckohäxan Enediel
Åh så bra...! Den här sparar jag :)
2009-01-29

  devilsangel
så vackert...och klokt *L*
2009-01-29

  Maria Zena Viklund
en mycket vacker sak det här! applåder!
2009-01-29

  Eva Langrath VIP
Insiktsfulla rader som ger tankar om vad som är viktigt i livet.

Eva
2009-01-29

    ej medlem längre
BRA!
2009-01-29

  genni VIP
Tänkvärt det här.
Fint skrivet.
2009-01-29

  Måna N. Berger
Vandringsspår med vänner är som broar, de bär över det mesta i livet!
Fin filosoferande text.
2009-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk