Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett viktigt samtal

Sjung, musa, sjung för mig
inte bara om den rosenfingrade Eros
utan sjung för mig om livet
sjung för mig om den stabilitet
jag behöver
sjung om dessa virvlar
sjung om hemligheter
sjung om stigarna i skogen
om vägskälen
om stigarna
om vägarna
sjung om kärleken i det stora
och kärleken i det lilla
så, musa, sjung för mig
fyll mig
var i mig, musa
sjung för mig

Jag har tagit avstånd
därför att du behöver det
du måste ha ett mål
en punkt
att rikta energin mot
utan detta är jag ingenting
och kan inte finnas
hos dig
du kan inte låta saker bero
du måste vara stor
då kommer jag till dig
nu iakttar jag
och du går åt rätt håll
men varför släpper du så lätt

du är väl inget offer

du är väl en man

och en man

står för sig själv.




Fri vers av Olof Dahlin
Läst 554 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-29 08:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kanske misstolkar-troligen inte-din text gör mannen rättvisa-I alla färger!
2009-04-28

  Junitvillingen
Helt spontant känner jag att det första stycket faktiskt också funkar som ensam dikt...men hela texten är en pärla. Starka ord som berör. Du har verkligen skrivandets gåva. Fortsätt så!!
2009-04-25

  Tim Söderberg
Tunga ord. Du är grym!
2009-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Olof Dahlin
Olof Dahlin