Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sårbarhet är


sårbarhetens ingredienser: 

märket
där Thetis slöt handen kring Akilles häl
när hon sänkte honom i Styx

misteln i pilen som den blinde Höder
sköt sin bror Balder med

de sju lockarna Delila klippte
från den sovande Simson

gränslös tillit

- du ser!




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 213 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-29 21:25



Bookmark and Share


  Hildegun Relefors
Skulle velat svara som Larz! Låt oss få lita på varandra!
2009-01-29

  Eva Langrath VIP
Klokt skaldat alla har vi vår Akilleshäl.

Eva
2009-01-29

  Larz Gustafsson VIP
Synkretism = religionsblandning.
Israel var monoteister. Trodde på en Gud.
Alla folkslagen runtomkring var polyteister. Trodde på flera gudar.
Israeliterna fick inte beblanda sig med de andra folken av just denna orsak.
Simson gjorde det ändå, och det blev hans fall.
2009-01-29

  Larz Gustafsson VIP
Jag kan på ett särskilt sätt relatera till Simson.
Han är en levande varningsskylt: Se upp för synkretismen!
2009-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger