Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vill illustrera, med ord, vad detta kan innebära....


"Hybris !"

Hybris !
Exalterat !
Inflammerat !
Sublimerat !

Hybris !
Man kokar !
Neuros !
Många krokar !
Ej loss !

Hybris !
Ett obekvämt tillstånd
Känner paniken, på avstånd
Försöker , förtvivlat, få anstånd (!)
Tär på ens förstånd

Hybris !
Helst vill man slippa
att detta uppleva
på tårna man trippa
ska man överleva (?)

Hybris !
En psykotisk misär
En psykologisk knäck (!)
Vill ej vara där
Omgiven av "träck" (!)

Hybris !
kan gälla det mesta
som livet förpesta
kan drabba din nästa
ja, de allra flesta

Hybris !
Ofta övergående
till ett avtagande
och ett "utstående"
till ett "sluttagande"...........

M

----




Fri vers av Mats Henricson
Läst 212 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-01 15:40



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Egna jaget
uppskattare
gör inte livet
för andra kul
borde dra något
gammalt över
sig i ett skjul
men hjul som
gick att puttas
bort, långt bort
2009-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska