Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

från Neruda till Nobel

Jag håller tio livsöden i min hand
någon lämnade kvar dem här

deras land är försvunnet
de är oupptäckta
även nu när jag sluter dem
med mina sista livlinor
slingrande som rötter
runt en och flera stammar

ekvationen tillåter inte fler än tio
olika variabler
så mellan x och y spatserar
de åtta som gått förlorade
i anonymitet

resan börjar där Diogenes satte
sin sista pränt på tork

slutar där lutfisken
glider ur mungipan på Hume

om man väljer att arkebusera citat
ur ett led
och istället läppjar på
stons spillning
- som en bisarr René Char

omfamnar man en glöd ur
falskhetens innersta kärna
vanföreställningens skattkarta

endast spöklika städer
som den villigaste kvinna

där skuld blir till dygd


synd till dygdens solfjäder

 

lindansaren

till officer




Fri vers av John William
Läst 382 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-02-01 16:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du imponerar med din poesi!
Strålande helt enkelt!
2009-02-08

  Bjarne Nordbö
Magnifikt.
2009-02-03

    Melona
oh,

ber att få återkomma
after fever has gone...

fint ser du!
2009-02-01
  > Nästa text
< Föregående

John William
John William

Mina favoriter
Manuskript brinner inte