Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En samba till Barrack Obama


Obama.Obama,Obama!

Obama,Obama,Obama!
Vad kan du väl göra i världen?
Det finns många hinder på färden
som gjort att vi hamnat i härden.
Säg, vad kan du göra åt krigen?
som talrika är sannerligen.
Och vad kan du göra åt svälten
för barnen som lever i tälten?

Obama, Obama, Obama!
Du borde väl börja därhemma
så sjuka fick vård för en femma
och arma fick va med och bestämma.
Och vad kan du göra åt krisen
och arbetslöshetsproblematiken?
Säg vad kan du gör åt isen
som smälter av värmen i Arktis?

Det är inte lätt att va numro ett
och göra allt rätt på nåt sätt.
Du kan bara vara en människa sann
och göra det bästa du kan.

Obama, Obama, Obama!
Säg, vad ska du göra åt skulden?
som skyhög är och inte nån huld en
Ja, var ska du gräva fram guld sen?
Och vad gör du åt energibristen?
Ja, här behövs den verkliga listen.
Ja, vad gör du åt oljan.
som snart slut är och kanske även koljan?

Och vad gör du åt all miljöförstöring,
som hotar oss med förgöring.
Ja, "lungorna" huggs ner för pengaprofiten
och gör att vi hamnar i skiten.

Obama, Obama, Obama,
Obama, Obama, Obama!
Jag vill ej va uti dina skor
och känna förväntningarnas klor.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Ove Arfwedsson
Läst 283 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-03 17:44



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
ja hujedamej vad han har att tampas med den stackern
man får hålla tummarna förn han SYNES go och idog ..VARM APPLÅD FÖR DIN annorlunda och superba text kära poet!!
2009-09-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
Obama är ju på
gång tack för
Din sång. Visst
inte räddar man
ett land retorik
men det gäller ju
att nå ut till sin
publik... Precis, som
vi här, vi använder
ju ordet, som vapen...
Och Obama tycks
ha börjat rensa upp
i Bush skafferi... Nu kan
det väl bara bättre bli!
2009-02-03

  Ronny Berk
en trubadur och visdiktare, så spåras i den berättande texten !
2009-02-03

  Christer Eriksson
man räddar ingen värld med retorik, jag tror hela världen mår bättre om han stannar i sitt usa och kallar hem sin världpolis.

samba..
2009-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Ove Arfwedsson