Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi har våldtagit jorden, penetrerat varje kontinent, och snart går kulorna samma väg igenom oss





Dom vill bekämpa terrorism med bomber
(Som om det inte vore terrorism)

Men jag tror att det bara föder flera

Vi är inte civiliserade varelser
Vi är barbarer
Vi kramas inte
Vi slåss

När ska vi sluta tro på sådana löjliga saker
Som Stolthet
Det är bara ord

(Jag trodde USA var ett kristet land
Men dom tycks ha glömt Jesus och
Att vända andra kinden till)


Och jag tänker inte vinna någon heder
Genom att döda någon annan
Och respekten du får
När andra fruktar dig
Är inte värd
Någonting

Jag är trött på hämnd
Trött på trångsynthet och rädsla

För vi är inte civiliserade varelser
Vi är barbarer
Som slåss

Med huvudet högt
Stolta
Drar vi fram våra vapen

Vi är en stenåldersmänniska
I moderna kläder
Med för mycket teknik

Om vi vet hur smärta känns
Om vi har förmågan att känna empati
Om vi kan tänka oss hur det är
När man förlorar ett barn
Om vi vet vart blod kommer ifrån

Varför gör vi det?

Vi vet varför man skriker
Varför tårar rinner

Vi har utvecklats på nästan alla sätt
Men inte känslomässigt
Bara den lilla detaljen
Att idag kan du släppa ett kärnvapen
På den du inte tycker om
Och alla med samma färg på huden följer med

Ett land försvinner innan du hinner slå upp
Kärlek i nationalencyklopedin

Vi är inte civiliserade varelser
Vi är barbarer

Vi är viruset som en dag ska ta livet av
Moder jord
Hon är döende
Vi är en otäck feberdröm
Och vi kommer inte få vara med
När hon föds på nytt
Nästa gång blommar ängarna
Utan oss

Varje frö ska växa
I oplöjd jord
Och varje träd ska få sträcka sig
Så högt det når
Utan att fällas

Skogarna ska få åldras
Och bränderna härja fritt
Varje djur kommer vara sin egen herre

Krig är ett minne blott
Och våra vapen rostar i jorden
Vår framgång blev vår undergång
Vår utveckling, vår förlust

Gud prövade oss
Men vi dödar varandra (oss själva)
Fast vi vet precis hur man diskuterar
(Räddar jorden)

Men vi sträckte aldrig fram handen
För ett vänligt handslag
Eller för att hjälpa någon upp

Det var för att slå
Med knutna nävar




Övriga genrer av Estelle VIP
Läst 365 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-04 19:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Estelle
Estelle VIP