Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tack TV


Tack
Tack TV för ett underbart reportage
Om glesbygden
Undrar hur många tusen
Som kände sorgen bolma upp
Inför det tragiska
Att stora delar av landet
Dör helt enkelt

Men ändå, de där charmiga människorna
De där vilda landet
De där karga, vintriga, frostiga
Kalla
Men ändå härliga

För vissa tider är det de varma
Ljusa
Härliga
Sköna
Underbara glesbygden




Fri vers av LassO
Läst 143 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-02-05 21:50



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Jag gillar egentligen inte ordet "glesbygd". Landsbygd är ett mycket vackrare ord. Glesbygd låter tomt, glest och tråkigt. Men kanske ligger det en tanke bakom att byråkratin har uppfunnit ordet glesbygd, just för att det ska låta som något tråkigt och negativt - som man kan lägga ner.
2009-02-06

  lycksele
Lansjärv.
Vilka härliga gamlingar. Personligheter.
Vi flytt int'
/Lycksele
2009-02-05

  friheten
Jag såg det också!
2009-02-05
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO