Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oljans simmlighet



Soldaten i Irak
Tror sej kunna sin sak
Han rakar sej
Irakvattnet
Och ser på solen som stiger
Över husen som ser ut
Som om de stått där i årtusenden

Undrar stilla om
Profeten Mohammed
Gått gatan fram
Han undrar om
Bush verkligen anade
Vilket helvete han skapade

På kamelernas autostrada
Och i oljans förlovade land
Eller var de förlorade
Var olja kanske, dödens och
Tragikens verktyg
I detta tills synes döda land

I dödens land där vissa dårar
Lurar andra att ta på sej sprängämnen
För att spränga andra, och sej själv
I dödens schackspel
Kung, springare, löpare
Men de som oftast offras
Är soldaterna

Undrar om inte soldaterna ändå
Är dummast
Mer än 5000 mil hemifrån
Med döden alltid närvarande
Slåss man ”för sitt land”
Sitt ”egna land”

Landet består av sand
Fantatiker
Människor med medeltida värderingar
Och under allt detta
En jävla massa olja
Orsaken till att man är här
En jävla massa olja

Orsaken till att fan-atikerna
Vill döda
Alla andra, är olja
Orsaken till att de lyckas
Vansinne
Olja är i detta fallet
$$$$$$$$$$$$$$

$ och olja
Är död, pina, plåga
Och het sand
Men de mänga rättrådiga
Utan makt anspråk och pengar
Är alltid de som lider…




Fri vers av LassO
Läst 139 gånger
Publicerad 2009-02-15 10:22



Bookmark and Share


  RogerIvan
Pengar och religion kan övertyga människor att göra och säga de märkligaste saker...
2009-02-15
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO