Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Calin (metalmamma) och hennes yngre hårdrockare; det här är den tredje i metalserien med svenska versioner (Del I. Djupare Ned, Del II. En Mörk Ängel som Lämnar Avtryck)




Porslinshjärtat (Opeth)

~*~

Jag, miste allt jag hade (den där dagen i April),
Jag, vände mig till mina vänner (fanns inget där att se),

Jag, skrev ner ett namn (och läste det en gång till),
Jag, vältrar mig i skam.

Jag, sade att jag älskar (eviga mönster),
Jag, klänger mig fast i mitt förflutna (likt barnet som drömmer)

Jag, lovade att stanna (och fördjupa mig i min sorg)
Jag, for sen långt bort.

Jag ser blod utspillt under mina fötter
Led mig genom svekets öde öknar,
Vila ditt huvud nu, gråt inte mer,
Fråga aldrig efter orsaken till det

Bevarad inom vår lättjefulla ras
En förebilds spökes falska famntag
Vila ditt huvud nu, gråt inte mer
Fråga aldrig efter orsaken till det.

~*~

LPWJ 09/02/09

Calins Visbok
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3550

Opeth - Porcelain Heart
http://www.youtube.com/watch?v=mfT1A5Caq84




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 680 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-02-09 11:28



Bookmark and Share


  Svartsilver
underbar!
2009-02-11

  L Patrik W Johansson VIP
Väljer visst bara att uppmärksamma översättningarna...

"jag är ledsen att jag lockar hit dig med mina fina titlar
men jag har även fina texter med inte så fina titlar"
LPWJ 11/02/09

Be well,
LPWJ
2009-02-11

  peter markurth
detta=mycket bra...respekteras samt högaktas..
2009-02-09

    Calin
tack. Få vet hur mycket den betyder för mig...
2009-02-09

  L Patrik W Johansson VIP
Igår var en märklig kväll, då flockades det ett femtiotal på En Mörk Ängel...för den vart "uppmärksammad"
har varit många på de här översättningarna (svenska versionerna), har även försökt med egna engelska poem till svenska men blir inte lika bra,
Du kan ju glädja dig med att jag gjort samtliga EA Poes poem i svensk version kring 2000 för eventuell utgivning men eftersom bokförlagsbranschen är som den är...de ger hellre ut författare boende i norden pga att för eng/am författares utgivna böcker krävs det även en lön till översättaren.

Be well,
LPWJ
2009-02-09
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP