Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Törst

Vill du släcka din törst med poesi
som framför allt läskar din tunga
med den rena smaken av att någon bryr sig

så gå ut i skogen
luta dig fram och drick
direkt ur den porlande källan

Vill du ha en mera mogen känsla
så kan du välja dig ett ädelt vin
där smaken lagrats av erfarenhet ur ett rikt liv

Väntar du på knallen
när korken far upp och lättar
på gamla spänningar

Du kanske längtar efter något starkare
kanske något som berusar din själ
då finns det lyckodrycker att välja på

Kanhända att ett kärleksrus kan vara något
som aktiverar de erogena zoner
som du sällan annars rör vid

Lite klirr i kristallglaset
något alllittererat elegant som
gnistrar och blänker

Så finns det dryckerna med beska
där du kan gotta dig åt
att någon annan också har det jävligt

Kanske är du på humör för något sött
några lustiga rim som till och med
kan locka dig till ett roat småleende

Lite bornyr, några flygande bubblor
som kittlar din näsa
och skänker festglans åt din vardag

Eller ett stänk av den källa
till vilken hjorten trängtat sedan
konung Davids tid

Ett glas där några droppar
av en välkänd smak blandas
till något nytt och fräscht

Något fruktfuktigt
något putslustigt
sötsyrligt elegant ironiskt

Något isknastrande som
först långsamt löses upp och
får sin plats i en helhet

Men hur det än ser ut och smakar
så är grunden vatten
och vetskapen att någon bryr sig












Fri vers av stenhur VIP
Läst 768 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-02-09 12:09



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
oj, vad jag snubblade på tangenterna...men du förstår säkert. ;-)
2009-02-09

  Kristina Wallbing
Åh, en dikt av bli törstig av! Fina och underfundiga metaforer för poetiska upplevelser.

Denna strof tycker jag definirerar din dikt och din så personliga röst;

"Något fruktfuktigt
något putslustigt
sötsyrligt elegant ironiskt"

Tack för läskande läsning! :-)
2009-02-09
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP