Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sten Hur och hans bröder

Sten Hur har två bröder. En är Stig När
Det han bryr sig om är om någonting Är
eller om det har Vart eller om det ska Bli
och årtal och sånt är hans stora mani.

Den andre av bröderna heter Sven Var
På frågan han ställer är latitud svar
och får han därtill longitud och en höjd
över havet så blir han så innerligt nöjd.

Men Sten ställer frågor som inte besvaras
med siffror. Dom måste i grunden förklaras
ty en mångfald av frågor som börjar med Hur
har en koppling till tillvarons inre natur.

Broder När, broder Var sover gott om natten
Deras läxor har rabblats som rinnande vatten
men broder Sten Hur ligger ofta vaken
ty han grubblar och grubblar på självaste saken.

Han har penna och block på sitt nattduksbord
ty han väntar på alltings förlösande ord
och halvt i dröm en natt klockan två
har han skrivit det ord som han väntat på:

Fluzidaneité
Fluzidaneité
Det är det som är kärnan i allting som e´
Fluzidaneité.




Fri vers av stenhur VIP
Läst 1462 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-02-10 10:38



Bookmark and Share


  stenhur VIP
Jag skulle verkligen önska att jag kunde förmedla den lyckokänsla jag upplevde en gång när jag vaknade ur en dröm och hade med mig ordet fluzidaneité som svaret på frågan om livets mening. Men det går ju tyvärr inte. Jag har upptäckt att även Fröding har varit inne på liknande tankegångar. Men i hans dikt heter det lama - rageschu - gojim. I alla fall är det trevligt att få föra en sån här konversation om det osägbara.
2009-02-14

  Kristina Wallbing
Finurligt, med glimten i ögat och en räv bakom örat... Du har ett så eget språk. Ett "StenHuriskt" språk!
Men vad i hela friden betyder "Fluzidaneité"?!!
2009-02-13
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP