Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ögonblicket då de plötsligt stod i blickfånget från oss i bänkarna, längst bort i kyrkan, med bara vandringen fram till altaret kvar.




Bröllopet i Norrsunda

 

Där stod de. Nervigt, så klart.
Erik och Katarina.
Trohetslöftena sina
skulle de avlägga snart.

Nu är de vuxna, tänkte jag.
Allt var så enkelt och klart
och fullkomligt ofattbart
på min dotters bröllopsdag.

Någonting liksom skalv
och böljade upp till mitt öga.
De var så vackra båda två.

Så började de att gå
under orgelbrus och höga
niohundraåriga valv.




Bunden vers (Sonett) av Göran P Rödholm
Läst 339 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-10 13:17



Bookmark and Share


  andrasidan
Vilken fin bröllopsdikt, med vilken lätthet dina rim rinner genom texten. Grattis! Du har fångat ett ögonblick!
2009-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm