Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är en bitterfitta

Den som kan vara glad i dagens läge är ett hån mot allt vad intelligens heter var det någon som sa
jag håller med
jag är en bitterfitta
jag står för det
glad är jag ofta
jag kan flyta fram längs gatorna som på moln
jag kan uppfyllas av livets härlighet
eufori
titta på min omgivning och känna vördnad och tacksamhet
men jag kan också känna mig irriterad och frustrerad
arg
jag kan inte alltid förklara varför
ofta kan jag kanalisera och urskilja min ilska som jag har inombords
orättvisor
absurdheter
egoism och avsaknad av empati
krig
utsugning
utsugning av de fattiga
dom rikare blir rikare
vi står stilla och tittar på
går förbi den hemlöse mannen på gatan
möter inte hans blick
alla kan ju lyckas
alla har ju samma förutsättningar
han får väl ta sig i kragen, klippa sig och skaffa sig ett jobb

Jag

Jag

Jag

Jag är en bitterfitta
men jag är en ganska glad bitterfitta trots allt




Fri vers av Karin Andreasson
Läst 310 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-02-10 16:40



Bookmark and Share


  notsomad
bitterfitta är bra :) Bitter är ett underskattat sinnestillstånd. Jag applåderar ditt ställningstagande
2009-02-12

  Mats Henricson
Applåden gällde för att Du tog ett bra initiativ, gissar att Du är född i slutet av åttiotalet eller i början av nittiotalet .
Din inställning speglar den , vitt spridda, ideologilöshet och politiska "hemlöshet" (alternativt politikerförakt) som präglar de människor som är födda under denna tid. Detta är ingenting som ni kan lastas för utan det är en ödesdiger utveckling som beror på en nedrustad skola, ett dekadent och amerikaniserat mediautbud, en okontrollerad "Internetpsykos" mm ,och allt är , i grunden, POLITIKERNAS FEL ! Så, tyvärr, Ni har rätt, i mångt och mycket.....
2009-02-12

    FinnRaggarn
Jag

Jag

Jag är en bitter.....

Nej

Nej

Nej jag är en Raggare.
2009-02-10

  Eaglemountains VIP
Glad är Du i bitterheten
och talar i sanning om verkligheten
så mycket orättvisor, krig och fattigdom
gör att vardagen känns så grå och tom
empatin har gömt sig någonstans
vi är nog lite bittra till mans
men vi får hoppas att det vänder
till det bättre i allting, överallt i våra länder
i Din vördnad och tacksamhet
säger jag, tack själv, för denna text, för jag vet
att vi just nu sitter i denna verklighet
då är det ganska lätt, att känna bitterhet
2009-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Karin Andreasson
Karin Andreasson