Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kriser och framtidstro


Ekonomisk kris
Det känns som att ”alla räknat med det”
Men ändå, som en överraskning’
Litegrann som SJ och vintern
Varje vinter med kyla snö
Kommer det en chock för SJ
Att växlar kan frysa och snö i spåren


Som att ”pengarna kan ta slut”
Man ännu mer, framtidstron
Kan ta slut
En del kan skapa den igen
Liksom nästan själva
Rooseveldt på 30 talet
Hitler gjorde detsamma med på sina håll

Kennedy gjorde det
Bobbie Kennedy var på god väg med
Carter till en början
Och framförallt
Reagan, fast folk inte trodde det

Tron på framtiden.. förändrar allt
Clinton kunde säga att han inte haft sex
I Orala rummet, men ändå sitta kvar
Trots allt…
Mörda som Bush är ok
Eller ja, som Nixon nästan klarade sej undan
Man fasen om du blir avsugen i Vita huset
Då tar fan dej.. ja i form av en parodisk störd
Åklagare som får fria händer av republikanerna

Men som sagt
Han lyckades klara sej undan…. Med
”Blottade förskräckelsen” beskriven både förr
och senare… Och de enda kulor som han tog fram
va de två som Lewinsky höll när hon sög
(fanns de inte kameror där förresten?) ;=)
Undrar om Hillery kände igen beskrivningen
Hon borde ju sett de nån gång med

Men de märkligaste av allt
När ”Horny Billy” var president så hade USA
Sin längsta tid av ekonomisk tillväxt
Nånsin, i alla fall i modern tid
Så frågan är, om presidenten och andra ledare
Pysslar med annat än att ”presidera”
Så kan landet byggas av, de som bygger det
Utan inblandning uppifrån




Fri vers av LassO
Läst 124 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-02-12 15:54



Bookmark and Share


  lycksele
En bra fråga :D
2009-02-12
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO