Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hinnan mellan liv och död är tunn


benvit bär de ömma ben
vägens nötta hinna
smärtan dunkar kroppslös ven
vem ska döden vinna

söker ännu tröttsam möda
skörden multnar nysådd gröda



blodröd rodnar flickans kind
ser den gamla segna
blundar staden iskyld vind
skyddar sina egna

finner osedd skammen flykta
snövind täcker enslig lykta



jordsvart står ur livstid rop
täcker stank av minnen
gräver ljusviss gravlös grop
fyller alla sinnen

faller uppfylld gatans sista
anda lämnar livlös gnista














Fri vers av halmstrå
Läst 256 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-11 20:07



Bookmark and Share


    papillon
Den här dikten har all tänkbar formell elegans, ett språk med en förunderlig egensinnig pregnans - och en för läsaren nästan svåruthärdlig smärta i sin text. Jag tycker att detta är poesi av mycket hög klass!
2009-02-11

  Kristina Wallbing
Det är så sorgligt och smärsamt och naket skrivet att jag ryser. Och i allt detta också oerhört vackert.
2009-02-11

  korpfjäder
När du skriver så här blir jag naket rörd och berörd
formen, orden, nyskapandet
jag älskar det
2009-02-11

  Bjarne Nordbö
Den är tunnare än is. God dikt som uppskattas.
2009-02-11
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå