Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farmors tankar


Min farmor
Född 1898
Hon dog, nästan 95 år senare
Hon höll koll på allt och alla
Utan att vare sej snoka eller skvallra

Men vi hade varit runt och sett området
Där broder nyss byggt hus
Och när vi kom in så ”var de så fint”
Allt var ju det tyckte hon

Men hennes kommentar var
”Tänk va mycket fint de var i vårt land
usch om de skulle bli krig nu
så allt förstörs”

De var henne tankegång
Fast de aldrig varit krig
Under hennes livstid
Men hon hade sett många krig
På håll

Upplevt ransoneringar och oro
Farfar ”plogade” tillsammans med andra
Dellarna, för att de inte skulle kunna användas som
Landningsbana, under andra världskriget
Hon hade hört kyrklockorna
Ringa både för krig
Och för fred, minst 2 ggr

De där gamla, de hade en särskild ödmjukhet
Inför livet
Och inför döden likväl
Detta trots att de på över 100 år innan
Och under hennes nästan 100…
Inte varit krig, i vårt land…..




Fri vers av LassO
Läst 133 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-12 15:55



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"De där gamla hade en särskild ödmjukhet
Inför livet
Och inför döden likväl"
Jag är SÅÅÅ gammal så min far hade samma födelseårtal.
Så sant.
Applåd!
2009-02-12
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO