Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morotsätarna



Morotsätarna på 70 talet
Flyttade ut på landet
Käkade grönsaker och getost
Men få vart kvar
De var oftast ”övervintrade hippies”
Från 60 talet en del
De som sade sej ha ”stått på barrikaderna”
Hehe såna fjantar, de flesta åkte hem
Och sökte kommunala jobb första vintern

För de orkade inte hugga ved
Än mindre såga den
Och som var uppväsxta i centralvärmens tid
Älskade inte direkt det praktiska i Bullerbyromantiken
På landet
Och grönsaker i eget land, ingen hade talat om för dom
Att man måste rensa med

Känns igen lite av dessa argument
Idag men nu är det ”växthuseffekt” an talar om
Och det verkar vara samma folk nu med liksom
De som är emot allt
Egentligen
De tror att vi kan leva på frisk luft
Och ekologiska morötter
De verkar t o m sätta sej och skita själva
I morotslandet

Men de som flyttade ut då
Ska snart pensioneras från sina kommunala jobb
Nu flyttar de ut till renoverade billiga hus
Till landsorden, med alla bekvämligheter
Med extra pension från kommunerna
Trots deras tal om ”lika rättigheter”
För 40 år sedan…




Fri vers av LassO
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-02-12 00:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO