Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vara eller inte vara


Kärnkraften



Kärnkraftens vara
Eller inte vara
Grinolle gjorde sitt sura ansikte bekant
Som energiminister
Egentligen borde det kallas ”o-energi minister”
För ingen hände under hans tid
Utom att vi rösta nej till kärnkraften
Ja eller ja, till kärnkraften
Eller kanske, men om 25 år

Nu har det gått snart 29 år
Jag fick inte rösta då, men bar gärna knappen
”Energi för Sverige”
”Alla linje 3 are” vart arga på oss
Bara för knapparnas skull
De var inne bland ”de intelläktuella”
Att rösta nej
De är ju oftast emot i alla fall

Men nu talas de igen om kärnkraften
Till dess, de händer nåt igen
Om de händer nåt
En del av oss minns larmet från
Forsmark, som stängdes
Innan man förstod att radioaktiviteten kom
Från annat håll… österifrån

Vi får väl hoppas att det är säkrare nu
Skulle nog rösta ja, om jag nu fick rösta
Så nu kommer alla ”motståndare”
Att hacka på mej igen… hehe….




Fri vers av LassO
Läst 197 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-02-12 00:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO