Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tack Carola för inspirationen!

(Bilden är från ett vykort. Jag vet inte vem som tagit den.)




Ur antologin "Varg" 2001.

 

jag drömmer om vidderna
- dina tassar rycker i sömnen

jag drömmer om jakten
- du gnyr och nafsar efter den flyende drömmen

jag sover i huset i skogsbrynet
- du sover i trampat gräs under täta grenar

doftspår i vinden
en barrskogsremsa förenar oss

---

i sömnen en ton
på gränsen till det förnimbara
månskenet
som häller silversmältan på mitt golv

trumman dunkar

bakom revbensgallret bultar oron
din närvaro
en röd strimma genom rymden

gardinen fladdrar
ett vinddrag
ett ljudlöst språng
så står hon i rummet
gulögd
raggig tungan ångande röd
klor rasslar mot golvtiljorna

- vem är du
- jag är du


---

plötsligt en dag börjar skogen dofta skog
barr kåda bark och rötter
börjar nötskrikorna varsla rovdjur
stigen soltorka

jag vandrar mot vinden
och möjligheternas horisont
är oändligt vid




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 224 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-02-12 20:00



Bookmark and Share


    Tea Alex
Texten känns mäktig. Andas respekt. Värdigt skrivet på nåt vis! Jättebra!
2009-02-12

  Berit Robin Lagerholm VIP
Samma här. Bokmärker.
Otroligt känslogripande text som tar tag skakar om och griper tag.
Svulstiga bilder som avlöser.
Tycker mycket om den här från den primitiva viddernas toner.
2009-02-12

  Carola Zettergren
Milda makter, det är inte lätt att yla med gråten i halsen, himlars vad alldeles otroligt stämningsfullt, vackert och naturnära sannerligen..och silversmälta på golvet jag blir alldeles prillig i min lyriska poethjärna TACKAR Ylar mot stjärnorna Mååååååånaa
och bokmärker!!!!
2009-02-12

  Larz Gustafsson VIP
Kraftfullt.
2009-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger