Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lotusätaren (Opeth)

~*~


Vätskan är i din hals,
För hopplös njutning.
Du föll i djup kärlek med döden trots allt,
Livet har avbrutits.
Allt du har haft och allt det som du blev,
Du framskrider sakta, under nattens kall.

Ödemarken är ditt land,
Din skörd såddes för att dö.

Huden är en spegel,
Ögonen ihåliga av likgiltighet,
Hälsan rinner från dina läppar,
Nedbäddad och trygg i en sömnig värld.

Alla dessa år vårdande en lögnare.
En väg av fördelar som vindlar allt högre.
Du är en mal som mot elden drar sig allt närmare.

Du är fast i en bana av förvirring
Ändrar och väntar och söker alltets sanning.

Flyende dina sorger
Stöter din ande åt sidan

Trött på psykets vekhet
Viskar från ondskans hjärta
Lurar dem alla in i desperation
Föraktande en frälsares handlande

Och skriker ut
För de rastlösa skall också...dö

En utvald skara från de fördömda
Som drar livslinjen av en enda
En vän dog i ditt rum
Och sökte födseln av en efterföljare

Åh Broder!
Du är en mördare
Och ditt mål är du själv

Jag önskar att du aldrig kommit tillbaka
För oss att se
Det annalkande slutet

Och stoltheten hos en moder
Bringade svagheter i en moders son,
Och kärleken från en fader
Missbrukades av en faders son

Hörde oss då vi talade
I röken från det förlorade hoppet
Våra skilda vägars språk
Så klart och så sant

Hörde oss då vi talade

LPWJ 13/02/09

Calins Visbok
http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3550

Opeth - The Lotus Eater LIVE 2008
http://www.youtube.com/watch?v=HXwNIQpE7h4




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 652 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-13 14:42



Bookmark and Share


  peter markurth
detta var snyggt,tackar vi för..
2009-02-13

    Trast
Bra. Existentiell dikt.
2009-02-13
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP