Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ljudlös förtvivlan formad att uthärda mer


Poesi ur en avgrund


Tigerklorna river
där tandlöst dibarn söker tröst
sliter det som driver
moderhjärtats ord av tröst
vem ger rädslan röst?

Ögonspeglar blänker
men trösten vänder vidsynt bort
faderns omsorg tänker
handfullt fattat men för kort
törsten skriker torrt

dödlighetens avgrund
för lust att leva gravlikt vis
rikedomens avund
mörkrets milda längtans bris
fattigdomens pris







Fri vers av halmstrå
Läst 296 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-02-13 19:50



Bookmark and Share


    papillon
Detta är smärtornas väg, via dolorosa, och det är stor poesi
2009-02-13

  korpfjäder
Så naket och utlämnande, diktjagets skrik ur det mest smärtsamma. Vackert format.... för att uthärda mer... ja sannerligen!
2009-02-13
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå