Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är du själv själv?

I dag är det alla hjärtans dag
Klappar ditt hjärta?
Ensamt eller i takt med någon annans hjärta
Igår var jag ute på lokal
Är du här själv frågade två herrar
Dom ville så gärna veta
Ville även veta vad jag jobbade med
Var jag bodde
Ville se min stamtavla
Innan vidare samtal
Hade jag rätt stam
Rätt stamträd
Utvecklar sig min stamrot på rätt sätt
Är jag ett ståtligt och vackert träd
Är mina grenar rena och stilfulla
Förgrenar de sig på det rätta sättet
Jag undrade
Är ni själv själva
Eller är ni ett klister på någon annan
Jag är inte själv
Det är ju jättemånga människor här i lokalen
Inte sant?
Jag är så självständig att jag kan vara själv
Jag vågar vara själv
Men jag delar kök med andra
Men är inte det jobbigt frågar folk
Nej
För jag gillar människor
Finner det intressant att prata med andra människor
Lyssna på deras historia
erfarenheter
drömmar
Sorger
Glädjeämnen
Ibland känner jag igen mig själv i deras historier
Tankar
Olika tankar
Men ändå lika
Jag vill inte vara själv
Men ibland vill jag vara själv
I dag på alla hjärtans dag råkar jag vilja vara själv
Trots att hela stockholms centrala delar säger något annorlunda
Köphysterin vill köpa mitt hjärta
Vill att jag köper någon annans hjärta
Jag rear ut min själ
Säljer den för halva reapriset
Kom och köp!

Köp

Köp

Köp

Passa på innan det är för sent
Rean tar snart slut
I dag ska jag ta en lång promenad i Hagaparken
Alldeles själv
Andas in den friska luften
Helt nykter
Helt själv
Är du själv själv?




Fri vers av Karin Andreasson
Läst 300 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-14 10:36



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Jo, jag är själv själv. Och önskar Dig en fin Alla Hjärtans Dag, om jag får .....
2009-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Karin Andreasson
Karin Andreasson