Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag hatar dig Sverige

Lördag hela veckan
på måndag tänker jag äta oxfilé
ta några glas rött på tisdag
se på spåret på onsdag
varva ner och ha kvalitétstid med sambon på torsdag
på fredag ska jag jobba lite hemifrån
på lördag ska jag tvätta
och på söndag är det stor fest
får man lov att planera sin vecka på det här sättet?
lite sådär kontinentalt och lössläppt
så som svenskarna gärna gör när dom åker utomlands
eller tycker kanske min svenska granne att jag är lite konstig då?
älskade Sverige
jag älskar dig
men kanske hatar jag dig ännu mer
låt mig vara mig själv
prata utan att tänka först
prata med min okända granne
utan krav
utan misstanke
utan att känna att jag stör
värme
jag vill känna värme
frihet
kan alliansen ge mig det?
individuell frihet under ansvar
de vill att jag tänker själv
producerar
blir lönsam
är du lönsam lille vän?
individen framför allt
alla kan bli sin lyckas smed
kanske ska jag skaffa ett komplett larmsystem till min bostad på 17 kvadrat
hängna in min individuella frihet
så ingen inkräktar på den
jag vill leva efter andra regler
jag vill inte leva som en hårt kopplad hund
jag vill leva efter mitt eget förhållningssätt
behandla min nästa som jag vill bli behandlad själv
med respekt
med sympati
med omtanke
med solidaritet
som en människa
vi är väl alla människor
eller är vi inte det?




Fri vers av Karin Andreasson
Läst 348 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-02-14 13:42



Bookmark and Share


  Carl Thomas
Hehe, vi är alla ufon:)

Svenskarna är lite reserverade av sej...synd tycker jag. Borde kosta max en tjuga för en öl ute och maten skulle vatt billigare. Alla ska ha råd att gå ut efter en lång,hård dag och bara koppla av och snack med sin bordsgranne utan att skämmas. Det vore fint tycker jag...och ja tycker man ska sluta skämmas för att älska sverige!
2009-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Karin Andreasson
Karin Andreasson