Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En fundering om manligt och kvinnligt hos kvinnor och män


Sokrates fru, Xantippa

Sokrates fru, Xantippa
var så grälsjuk och ondsint och led
att han helst av allt ville slippa
att vara där hon fick va med

Så han gick till Akademien
en för kvinnor förbjuden plats
och han göt sin tanke uti en
logiskt fulländad sats

Men hur skulle han väl kunna
en av världens visaste män
hoppa så i en galen tunna
när han valde sin hjärtevän

Den gåtan har brytt våra sinnen
två tusen och hundrade år
så nu är det dags att ta in en
annan aspekt om det går

Låt oss fråga den stackars kvinnan
hur hon ser på sin situation
"Lik ett vedträ som aldrig vill brinna
är en man som aldrig tar ton"

Nog har hon ett otacksamt öde
när hans enda engagemang
är att möta känslornas flöde
med logiska resonemang




Bunden vers (Rim) av stenhur VIP
Läst 3027 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-02-15 11:11



Bookmark and Share


    Rafael
Herregud. Helt fantastiskt. Fullständigt i min smak. Tack
2017-04-19
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP