Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ja det var ju bara att översätta den då, den är gammal men jag tror den fungerar, en av de tidigaste loveydovey låtar jag minns som kändes äkta, bilden visar Columbus och heter Crowded Room som ursprungstexten är i Some Enchanted Evening




En Förtrollad Afton (Some Enchanted Evening)


~*~

En förtrollad afton
kan du få se en främling,
kan du få se en främling
över ett välfyllt rum,
och på något sätt så vet du
du vet redan då
att någonstans igen och återigen
du henne se ska få.

En förtrollad afton
kan någon höras skratta,
du kan höra henne skratta
över ett välfyllt rum,
och natt efter natt,
hur konstigt det än må verka,
ska ljudet av hennes skratt
klinga i dina drömmar förstärkta.

Vem kan det förklara,
vem kan berätta varför?
Dårar tror de kan svara,
visa vet man ej försöka bör.

En förtrollad afton
då du finner din sanna kärlek,
när du känner henne kalla dig
över ett välfyllt rum,
spring då till hennes sida
och tag hennes hand,
annars kan du hela ditt liv
bli ensam i drömmarnas land.

När du en gång henne hittat,
släpp henne aldrig sen.
När du väl henne har hittat,
släpp henne aldrig mer.

Rodgers&Hammerstein "South Pacific" 1949

LPWJ svensk version 15/02/09 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 1432 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-15 15:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP