Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mer om träd finns att läsa på http://www.enstenienskog.blogga.nu


Se trädet - se människan

Se trädet, se människan
Se dig själv i naturens spegel
finn din stam, din rot och din krona.
Stammen är ditt säkra trygga jag
som årsring efter årsring vunnit styrka
som växer trotsigt fastän stormen hotar
och fast du ser hur andra bräcks och faller.
Gå ut i grenarna som är din längtan
till ljus och luft, till allt det obestämda
och om du tror på att förgreningen
är livets ändamål, skjut nya skott
sprid dina dofter i den ljumma sommarkvällen
och vet att löv och barr ska bli en tacksam jordmån
för dem som kommer efter dig i tusen sinom tusen år.
Gå ner i roten, sök det dunkla, stilla törsten
sök upp det frö där en gång undran över livets under föddes
låt dina rötter växa till och suga must och näring
försök att finna dina grannar i den svarta myllan
och tala med dem lågmält som en gång
i det månghundrafaldigt tusenåra riket
Bygg dina skogar, låt de gamla träden falla
och nya växa upp igen, som unga löften
Se dig själv i naturens spegel
Se trädet, se människan




Fri vers av stenhur VIP
Läst 1353 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-16 11:22



Bookmark and Share


  Roula O
vackert!
2009-02-19

  blackandwhite333
Vacker spegling av Livets träd Människan.

Tänkvärd.
2009-02-17
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP