Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fick höra att texten inte gick att läsa pga. något fel meddelande. Hoppas det är åtgärdat nu.

Gjorde även några justeringar.




Lilla blomma väx och slå ut - Innan det vackra blir fult

 

 


väx du
lilla blomma
gro och slå ut
på sommarängar
i soliga dagar
gör det nu
innan allt tar slut
innan du vissnar
och tynar bort

du ståtliga
lilla blomma
öppna dig
sträck på dig
visa dina vackra blad
innan de faller
ner mot marken
och allt är glömt

gråt ej mer
lilla blomma
ty det är blott droppar regn
som faller från de tårfyllda molnen
över dig

(det är bara
regn
som smakar salt
på mina läppar)

så lev nu
lilla blomma
för du överlever aldrig vinterns kyla
ensam

ensam
vissnar du och dör
och de vackra blir fult
ja
när allt det underbara tagit slut

god natt
lilla blomma
vi ses
på ängarna
bortom
livets horisont

 

 

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 495 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-02-17 20:18



Bookmark and Share


  Nanna X
Jättebra, klart och rent! Jag gillade särskilt parallellen i :

ty det är blott droppar regn
som faller från de tårfyllda molnen
över dig

(det är bara
regn
som smakar salt
på mina läppar)

kanske du skule markera den ännu tydligare typografiskt?
2009-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP