Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så kan de gå till


Sjuk sen 83
Men ingen livränta
Man försvarar de
Ja att man fick vänta
Med att ”man inte hade tid”
En doktor tar nu vid
Kallad för utredningsexpert
Har det hela som med en lite fjärt

Avslag avslag avslag
Utan motiv eller sans
Men han får ju sin dusör
Från en kassa någpn stans
Med bonus ”som sej bör”
För han avslår de som fanns…

(Det utgår bonusar till doktorer som
”sparar pengar” åt sjukkassan genom snabba
avslag, nej förlåt, beslut)
(man betalar hellre sånt än till de som sej bör)




Fri vers av LassO
Läst 130 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-21 18:16



Bookmark and Share


  LassO
Högavlönade, ja troligen minst 10 ggr, "försäkringstagarens" ersättning, kanske måste han avslå 10 per dag och fler för "bonus". Eller förlåt, "gratifikation" heter det nu inom statliga verk...
2009-02-21

  Larz Gustafsson VIP
Läkarna är väl ganska högavlönade redan.
Hoppsan...Dem får man ju inte kritisera, liksom lärare och journalister (och Bob Dylan).
2009-02-21
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO