Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu ska mormor baka bullar

När man får barnbarn så
måste man ju vara som
en mormor ska vara att
alltid ha bullar att ta fram
när barnbarnet kommer
på besök

Minns så väl när man
kom till mormor så bullade
hon upp med sju sorters
bröd det var det bästa
som fanns när man var
liten att få mumsa i sig
så magen stod åt alla
håll och kanter

Kankse jag inte bakar
på samma vis som det
var förr men vet jag att
barnbarnet är på väg
brukar jag se till att det
finns hembakta bullar

Ser hur hon ler med sitt
söta lilla ansikte när
mormor plockar fram
bull fatet och hon får
smaka på av hjärtats
lust tills mamma säger
stopp då blir hon så
sur och tittar på sin
mormor snälla ge mig
bara en liten bulle till




Fri vers av Ann-christin
Läst 386 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-02-21 13:32



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en text som smälter mitt hjärta, jag kan inte baka bullar men älskar barnbarns leende
2009-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Ann-christin
Ann-christin